НБА: Без дресова са рукавима?

Први човјек НБА лиге Адам Силвер разговарао је са Леброном Џејмсом о дресовима са рукавима и рекао да ће их повући из употребе ако се играчи буду жалили. С обзиром да се велики број играча преко медија и друштвених мрежа жалио да су им дресови неудобни и да им сметају при шуту, могућ је повратак […]

уторак, март 25, 2014 / 08:41

Први човјек НБА лиге Адам Силвер разговарао је са Леброном Џејмсом о дресовима са рукавима и рекао да ће их повући из употребе ако се играчи буду жалили.

С обзиром да се велики број играча преко медија и друштвених мрежа жалио да су им дресови неудобни и да им сметају при шуту, могућ је повратак класичних дресова.

"Жељели смо да то урадимо нешто забавно за играче и навијаче. На крају, ако се играчи буду жалили прећи ћемо на нешто друго“, изјавио је Силвер.

Ову иновацију у НБА је још прошле сезоне увео Голден Стејт, а међу играчима који су се жалили на њих налазе се и неке од највећих звијезда НБА лиге.

Тако их је Дирк Новицки оцијенио као ужасне, Ману Ђинобили је изјавио да је морао да узме дрес који је за број већи од оног који уобичајно носи јер му је стандардна величина била неудобна.

Леброн Џејмс је био блажи у изјавама те је само рекао да није љубитељ нових дресова, али његов бијес је био видљив када је након пораза од Сан Антонија бацио дрес.

Адам Силвер је на крају рекао да веома озбиљно схвата примедбе играча, али је дио кривице за непопуиларност новог дизајна дресова приписао и самим кошаркашима.

„Једино што ме нервира у цијелој овој ситуацији је то што играчи бирају величину дреса који ће носити, па би они којима је неудобан могли да узму већи број“, закључио је Силвер.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *