Научни скуп о РС: Достигнућа, изазови и перспективе

Предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске /АНУРС/ Рајко Кузмановић отвориће данас у Бањој Луци дводневни научни скуп о теми „Република Српска – 20 година развоја /достигнућа, изазови и перспективе/“. Циљ скупа јесте да се са научног аспекта свеобухватно анализира динамика развоја Републике Српске, њена достигнућа у двадесетогодишњем периоду, као и перспективе њеног свеукупног развоја, […]

понедељак, септембар 17, 2012 / 08:32

Предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске /АНУРС/ Рајко Кузмановић отвориће данас у Бањој Луци дводневни научни скуп о теми „Република Српска – 20 година развоја /достигнућа, изазови и перспективе/“.

Циљ скупа јесте да се са научног аспекта свеобухватно анализира динамика развоја Републике Српске, њена достигнућа у двадесетогодишњем периоду, као и перспективе њеног свеукупног развоја, а посебно у погледу статусне и уставне позиције дефинисане Дејтонским мировним споразумом и Анексом четири.

Посебан акценат биће на сагледавању будућег политичког и правног развоја Републике Српске, у оквиру постојећег уставно-правног поретка БиХ.

У току дводневног рада скупа биће изложено више од 60 реферата у оквиру четири тематске области – Дејтонски мировни уговор и Република Српска, друштвено-правни развој Српске, друштвено-економски и привредни развој Републике Српске, те друштвене дјелатности – достигнућа и стратегије развоја.

АНУРС планира да објави посебан зборник радова у којем ће бити реферати са овог скупа.

Осим чланова АНУРС, на скупу ће активно учествовати и представници Српске академије наука и уметности, Руске академије наука, Бугарске академија наука, Црногорске академије наука и умјетности, познати научници из Републике Српске и БиХ, као и других земаља, те амбасадори Србије, Русије, Шпаније, Бугарске, Црне Горе и други представници међународне заједнице у БиХ.

На скупу ће говорити предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић, а присуствоваће предсједник Народне скупштине Српске Игор Радојичић.

Научни скуп "Република Српска 20 година развоја /достигнућа, изазови и перспективе/" АНУРС организује под генералним покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика, а поводом обиљежавања 20 година успјешног развоја Републике Српске.

Скуп ће бити одржан 17. и 18. септембра у Бањој Луци у Великој сали Академије, са почетком у 9.00 часова.

Медијски покровитељ скупа је Радио-телевизија Републике Српске.0 КОМЕНТАРА

  1. Ima Vladimire ezultata. Što su za ANUS dobri rezultati, za narod je :jao nama dovijeka.
    Neka proračunaju koliko će nas taj skup da košta,a narod od toga nikakve koristi.
    Dnevnice, putni troškovi, zderancija, lokancija, smeštaj , pampersi…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *