НАТО посијао болест са одгођеним дејством, тумори ће бити све чешћи

У Србији се наредних година може очекивати знатније повећање броја новообољелих и умрлих од тумора, као директна посљедица НАТО бомбардовања 1999. године, упозорио је предсједник Друштва Србије за борбу против рака Слободан Чикарић. Чикарић је истакао да је, према посљедњим подацима Института за јавно здравље Србије, у 2011. години регистровано 37.437 обољелих од рака, а […]

уторак, март 25, 2014 / 18:53

У Србији се наредних година може очекивати знатније повећање броја новообољелих и умрлих од тумора, као директна посљедица НАТО бомбардовања 1999. године, упозорио је предсједник Друштва Србије за борбу против рака Слободан Чикарић.

Чикарић је истакао да је, према посљедњим подацима Института за јавно здравље Србије, у 2011. години регистровано 37.437 обољелих од рака, а 21.007 умрлих.

"У 2014. години очекује се 39.900 новооболелих и 22.000 умрлих, а у наредним годинама знатнији пораст нових случајева по стопама од три до шест одсто, а можда и више", рекао је Чикарић на конференцији за новинаре.

Позивајући се на статистике о одгођеном дејству канцерогених агенаса, Чикарић је напоменуо да од тренутка изложености осиромашеном уранијуму, који је канцерогени агенс, до клиничке манифестације малигног тумора треба да прође латентни период /вријеме мировања/, који за солидне туморе траје у просјеку 15 година, што истиче 2014. године.

"Од 2006. године у Србији је регистрована `експлозија` леукемија и лимфома, када се завршио латентни период који за ове болести траје седам и по година. Научни докази да је за то крив осиромашени уранијум нису у зони случајности, него високе сигнификантности", додао је Чикарић.

Он је подсјетио да је за вријеме бомбардовања СРЈ бачено 15 тона осиромашеног уранијума, који је разесен по цијелом Балкану у виду прашине микронских димензија, преносе београдски медији.

"Време њиховог полураспада траје 4,5 милијарди година. Већ се десио прелаз у коме су стопе учесталости оболевања нагло повећане за све локализације рака и за све узрасте", закључио је Чикарић.0 КОМЕНТАРА

 1. Ни једна власт од ’99 до данас није била у стању ни да се избори за уклањање/чишћење радиоактивног отпада и тла – а да не причамо о тужби за одштету.. Међународним донацијама се финансирају ступидни пројекти без перспективе а ходамо по радиоактивној земљи и пијемо радиоактивну воду..

 2. DOS-manlijska vlast ze zbog tog trovanja, razaranja i okupacije Kosova nakon bombardovanja, povukla tužbu protiv NATO pakta. To je uradio Đinđić koji je 1999 u Nemačkoj pozivao da se Srbija bombarudje sve dok je kapitulira.

 3. Neosporno je da je svaka vrsta granatiranja uzrok stresa koji u kombinaciji sa lošim uslovima života u ratnim vremenima utiče na organizam jedan od uzroka narušavanja ravnoteže u organizmu.
  Vjerujem da dio bolest poput leukemije ima značajan uzrok i u oružjima koja sadržavaju radioaktivne supstance.
  Ali treba se paziti da se bazirajući priču samo na jedan uzrok ne zanemari da istu takvu potencijalnu opasnost za organizam predstavljaju hrana, odjeća, predmeti, zračenja iz računara i mobitela i slično.
  Rast malignih oboljenja se bilježi svugdje u svijetu. Dok pričamo o porastu uzrokovanom NATO bombama zapitajmo se čime to još sami sebe bombardujemo.

 4. vladislav, 26.03.2014. 10:38:34

  “To je uradio Đinđić koji je 1999 u Nemačkoj pozivao da se Srbija bombarudje sve dok je kapitulira.“

  Шта све неће комунистичка говна измислити да би оправдали своју сулуду политику ратовања против читавог свијета.

  Ако сте имали прилику гледати синоћ на БН Момира Булатовића могли сте се увјерити о каквим лудацима се радило. Добро смо и прошли ко нас је води. Човјек, вјероватно у поодмаклој алко-фази, мртав-ладан изјави да је бомбардованје дочекао са олакшањем.

  Умјесто да лудаке осудимо, подучимо дјецу да се срећна будућност не може градити на конфронтацији са напредним свијетом, имамо испаде попут овог Владислава, а што је најцрње, ова болест се дубоко укоријенила у народу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *