НАТО: Отворена врата за нове чланице са Балкана

Министри спољих послова НАТО данас су у Бриселу истакли да врата Атлантског савеза остају отворена за кандидате за чланство са Западног Балкана, а нагласили су и да БиХ, Црна Гора и Македонија могу очекивати помоћ НАТО у том циљу, али такође морају испунити све услове и стандарде НАТО. То је, после првог дана засједања шефова […]

среда, децембар 5, 2012 / 06:50

Министри спољих послова НАТО данас су у Бриселу истакли да врата Атлантског савеза остају отворена за кандидате за чланство са Западног Балкана, а нагласили су и да БиХ, Црна Гора и Македонија могу очекивати помоћ НАТО у том циљу, али такође морају испунити све услове и стандарде НАТО.

То је, после првог дана засједања шефова дипломатија Атлантског савеза, изјавио генерални секретар те организације Андерс Фог Расмусен, који је подвукао да НАТО остаје привржен политици „отворених врата”.

„Али ми нећемо правити компромисе око мјерила за улазак у наше савезништво и желимо да будемо сигурни да земље које стреме чланству у НАТО такође испуне нужна мјерила прије него што уђу у наше редове”, ставио је до знања Расмусен.

„Ми смо уједно снажно предани обезбјеђењу постојаног напретка тих земаља ка чланству у НАТО, а то значи да ћемо их подстицати и помоћи им да спроведу нужне реформе”, рекао је он.
 0 КОМЕНТАРА

  1. Oružana sila u rukama moćnik kapitalista.Trebaju im oni koji će za njihove interese ginuti širom svijeta.Ako im se neko pokuša suprostaviti onda slijedi bombardovanje,sve u ime demokratskih procesa.Za ubijenu djecu,civile,nemoćna lica,za porušene škole,bolnice,mostove pa čak i cijele ulice gradova kažu kolateralna šteta.Zato ta „otvorena vrata“ treba zatvoriti za sva vremena.Zavariti,blindirati…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *