НАСА: Ванземаљски живот само што није откривен

Америчка свемирска агенција (НАСА) сматра да би питање постојања ванземаљског живота могло да буде ријешено још за вријеме нашег живота. „Добићемо јасне сигнале о постојању ванземаљског живота већ током наредне деценије, а необорив доказ за десет до двадесет година”, рекла је научница НАСА Елен Стофан током јавне дебате која је јуче организована у сједишту агенције […]

четвртак, април 9, 2015 / 09:51

Америчка свемирска агенција (НАСА) сматра да би питање постојања ванземаљског живота могло да буде ријешено још за вријеме нашег живота.

„Добићемо јасне сигнале о постојању ванземаљског живота већ током наредне деценије, а необорив доказ за десет до двадесет година”, рекла је научница НАСА Елен Стофан током јавне дебате која је јуче организована у сједишту агенције у Вашингтону.

„Знамо где да тражимо, знамо како да тражимо, и у већини случајева, посједујемо неопходну технолгију за то”, изјавила је она.

„Питање није ‘да ли’ већ ‘када’“, казао је Џефри Њумарк, представник НАСА опсерваторије за хелиофизику.

„Ми овде не говоримо о малим зеленим људима, већо о малим микробима”, прецизирала је Стофан.

Стручњаци НАСА представили су најновија открића на основу којих се може закључити да је човјечанство данас ближе него икад проналажењу нових облика живота у оквиру сунчевог система и ван њега.

„Почињемо да схватамо да је сучев систем једно јако ‘влажно’ мјесто”, објаснио је Џим Грин, директор програма планетарне науке. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *