НАСА упозорава: Огроман кишни облак прекрио Европу, у БиХ најугроженији источни дијелови

Свемирска агенција НАСА објавила је данас фотографију Европе из свемира, са огромним кишним облаком који је прекрио скоро цијели континент. У његовом средишту се налази Србија, но ни Босна и Херцеговина нису у много бољој позицији. Најугроженији су источни дијелови БиХ. Хидрометеоролошки заводи издали су данас наранџасто упозорење грађанима централних и сјевероисточних подручја. То говори […]

четвртак, мај 15, 2014 / 09:51

Свемирска агенција НАСА објавила је данас фотографију Европе из свемира, са огромним кишним облаком који је прекрио скоро цијели континент.

У његовом средишту се налази Србија, но ни Босна и Херцеговина нису у много бољој позицији. Најугроженији су источни дијелови БиХ.

Хидрометеоролошки заводи издали су данас наранџасто упозорење грађанима централних и сјевероисточних подручја. То говори да стручњаци очекују обилне падавине, које могу проузроковати штете, па чак и људске жртве.

Метеоролози и за данас најављују облачно вријеме са обилном кишом и пљусковима, а на истоку и југу са грмљавином. Прогнозирана количина падавина ће бити највише од Подриња, Посавине, а касно поподне и до краја дана и у Крајини гдје се очекује од 40 до чак 70 лит/м2, локално и до 100 лит/м2.

На планинама се очекује се сусњежица и снијег уз формирање снијежног покривача.

Максималне вриједности температуре ваздуха биће у раним јутарњим часовима и износиће од 9 °Ц до 14°Ц, на планинама до 6 °Ц, а потом у паду и према крају дана износиће у нижим предјелима од 5°Ц до 11°Ц, на планинама од 0 °Ц до 3 °ЦОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *