НАСА шаље Ђоковића у свемир

Ђоковић иде у свемир! Али, не тенисер Новак Ђоковић, већ астронаут НАСА, Данте Ђоковић са Јамајке, који неким случајем носи српско презиме.  Наиме, 25-годишњи Јамајканац из Кингстона побиједио је у такмичењу за првог астронаута своје земље. Претходно, он је послат у "Аполо астронаутску академију" гдjе је по скраћеном поступку научио све оно што је неопходно […]

недеља, март 2, 2014 / 10:03

Ђоковић иде у свемир! Али, не тенисер Новак Ђоковић, већ астронаут НАСА, Данте Ђоковић са Јамајке, који неким случајем носи српско презиме.

 Наиме, 25-годишњи Јамајканац из Кингстона побиједио је у такмичењу за првог астронаута своје земље. Претходно, он је послат у "Аполо астронаутску академију" гдjе је по скраћеном поступку научио све оно што је неопходно знати у свемиру.

Да ли је Данте заиста српског поријекла или је "накачио" презиме Ђоковић како би привукао пажњу јавности и тако себи повећао шансе да оствари дjечачки сан, није познато.

– Посjета НАСА и то што сам видио унутрашњост Кенеди центра за мене је невјероватно искуство. Пролазећи кроз њихове просторије и гледајући све те ракете и летјелице… Просто нисам вјеровао да сам тамо. У моментима ми је изгледало као да сам у филму "Трансформерс" или "Људи у црном" – рекао је Ђоковић, који је упознао и База Олдрина, другог чојвека који је крочио на Мјесец.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *