НАСА: Открили смо другу Земљу

Америчка агенција за истраживање свемира објавила је да је открила Кеплер 452Б, планету два пута већу и удаљену 1.400 светлосних година од Земље. Ово је најсличнија планета Земљи коју смо досад открили, кажу из Насе. Друга Земља“ је 1.400 светлосних година удаљена од Земље и налази се у сазвежђу Лабуд. Кеплер 452Б око своје звезде […]

четвртак, јул 23, 2015 / 20:00

Америчка агенција за истраживање свемира објавила је да је открила Кеплер 452Б, планету два пута већу и удаљену 1.400 светлосних година од Земље. Ово је најсличнија планета Земљи коју смо досад открили, кажу из Насе.

Друга Земља“ је 1.400 светлосних година удаљена од Земље и налази се у сазвежђу Лабуд. Кеплер 452Б око своје звезде се окрене за 385 дана, и на својој површини је веома могуће да има воду, активне вулкане и фотосинтетичне биљке.

Кеплер 452Б је прва стеновита планета, која би могла бити насељива и која се окреће око звезде сличне Сунцу. Када бисмо успели да дођемо до ње, човек и биљке и животиње са Земље могли би прилично лако да се аклиматизују због сличне позиције, ротације око звезде и умерених услова, истиче Џеф Кофлин, стручњак задужен за телескоп Кеплер на СЕТИ програму.

На питање колико нам значи ово откриће кад не можемо тамо да путујемо, научници кажу да је ово први корак. „Ми нећемо отићи тамо, али деца наше деце можда. Путовање до нових планета састоји се из корака и ово је први. Као и путовање на Марс, пре тога морали смо да пошаљемо човека у свемир, па на Месец, па да пошаљемо ровера и кроз још неколико корака отићи ћемо и на Црвену планету“, истичу стручњаци на конференцији.0 КОМЕНТАРА

  1. Pošto su postojeću Zemlju opljačkali amerikanci su morali pronaći novu
    Ako amerikanci procene daje nova Zemlja bogatija priornim resursima, odmah će na nju proširiti svoj životni prostor.
    Ako ne bude bogatija, onda će na nju deportovati cele narode, države i kontinente na čiju se okupaciju odluče.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *