Наш спасилац мили: ММФ ће нам дати више пара

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да су представници Међународног монетарног фонда изразили спремност да се повећа ниво средстава за БиХ, а у оквиру тога и за Српску. „То подразумијева додатна средства у односу на она која су била укључена у аранжман. Ми смо заинтересовани да дође до повлачења транше, која је требало […]

субота, мај 24, 2014 / 12:22

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да су представници Међународног монетарног фонда изразили спремност да се повећа ниво средстава за БиХ, а у оквиру тога и за Српску.

„То подразумијева додатна средства у односу на она која су била укључена у аранжман. Ми смо заинтересовани да дође до повлачења транше, која је требало да буде повучена у марту“, рекла је синоћ новинарима Цвијановићева, која је са министрима разговарала са представницима ММФ.

Она је подсјетила да је Српска испунила своје услове, а да је за повлачење транши остало да буде испуњен услов који је у вези са нивом БиХ.

Цвијановићева је рекла да је одржан састанак социјалних партнера у БиХ и са представницима Привредне коморе ради анализе ситуације и сагледавање штете коју је поплава причинила привреди и привредним капацитетима.

Тегелтија: Одбићемо ММФ, јер нам услови не одговарају

„Сада је немогуће да имамо процјене коначне штете од поплава, али имамо одређени пресјек стања на основу којег можемо рећи да је привреда тешко погођена, да су привредни капацитети или уништени или у застоју у мјестима која су тешко погођена поплавом“, истакла је Цвијановићева.

Она је нагласила да је потребно сачинити евиденцију шта је потребно обновити за функционисање одређних производних погона, шта је уништено и шта ће моћи да се користи.

„Ова ситуација се значајно одразила и на буџет, јер је дошло до пада прихода. Та појава ће нас пратити у наредна два до три мјесеца усљед смањене привредне активности у многим општинама“, нагласила је Цвијановићева.

Она је рекла да је почела исплата плата за припаднике МУП-а, а да ће наредне седмице, по стицању услова, почети исплата за остале буџетске кориснике. 0 КОМЕНТАРА

 1. Logički paradoks. Prihodi će se oporaviti za dva do tri mjeseca, ali je privreda teško pogođena, u zastoju ili potpuno uništena. Uglavnom ništa. Počeli su sa procjenama štete na milijarde, ali nisu obezbjedili milione za pružanje pomoći, a nemaju čak ni procjenu.
  Čak ne mogu da razgraniče šta je šteta države, od nasipa, trafo stanica, puteva, objekata, a šta je šteta građana ove zemlje. Staviće to sve u isti koš. Zna se i zašto.:P

 2. То подразумијева додатна средства у односу на она која су била укључена у аранжман.

  U sustini vise ni rijeci o odustajanju od aranzmana. Sad bi bilo lijepo da se podsjetimo Bajinih gromoglasnih kritika na racun ovih ajkula..
  Krediti ce nas sahraniti i MMF-ovi i Ruski, a Baja ce nam pljunuti na raku!..

 3. Privreda je tesko pogodjena i prije ovih katastrofalnih poplava,Vasim lopovlukom,svucena je u ravan,a sada je opet u igri MMF i njihova dodatna sredstva.Cudo bi bilo kada ne biste saradjivali s njima,jer godinama zivimo zaduzujuci se kod njih.

 4. Да ли је премијерка и оне бијеле „рударе“ дигла негдје „на теку“, док не легне транша. Ееее јада и чемера.

 5. прво су изазвали кризе свих могућих облика а сада се појављују као „спасиоци“. Глупи миле и роспија у њима виде спасиоце. Сретно нам било ропство

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *