Наш дио Јужног тока иде из Батајнице

Гасовод Јужни ток у Србију ће ући у код Зајечара, а код Батајнице ће бити главно гасно чвориште одакле ће један крак одлазити према Републици Српској, пишу „Вечерње новости“. Излазна тачка гасовода из Србије предвиђена је код Суботице, а гасовод, затим, иде кроз Мађарску, Аустрију, планирано је и кроз Словенију до Италије. Други крак високог […]

четвртак, август 30, 2012 / 10:01

Гасовод Јужни ток у Србију ће ући у код Зајечара, а код Батајнице ће бити главно гасно чвориште одакле ће један крак одлазити према Републици Српској, пишу „Вечерње новости“.

Излазна тачка гасовода из Србије предвиђена је код Суботице, а гасовод, затим, иде кроз Мађарску, Аустрију, планирано је и кроз Словенију до Италије.

Други крак високог притиска биће редукован код Параћина и тим правцем биће снабдијеван јужни дио Србије, а постоји могућност и да се један дио тог правца одвоји за Сарајево, а један за Македонију.

Гасовод ће, како је предвиђено, имати четири линије, капацитета од по 15,57 милијарди кубних метара годишње.

Пуштање прве линије планирано је за децембар 2015. године, а постизање пуног капацитета од 63 милијарде метара кубних очекује се до 2018, наводи лист.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *