Напредњаци масовно напуштају Шукала

Након потписивања споразума Странке Напредна Српска Адама Шукала и Павићевог ДНС-а крајем априла у Бања Луци, повјереништва напредњака у више градова су Шукалов потез оцијенила срамним и одлучила да иступе из странке.  Међу првима су о томе јавност обавијестила повјерништва у Теслићу, Петрову, Добоју и Брчком. „Адам Шукало је, без сагласности повјереништава општинских организација и […]

субота, мај 10, 2014 / 21:07

Након потписивања споразума Странке Напредна Српска Адама Шукала и Павићевог ДНС-а крајем априла у Бања Луци, повјереништва напредњака у више градова су Шукалов потез оцијенила срамним и одлучила да иступе из странке.

 Међу првима су о томе јавност обавијестила повјерништва у Теслићу, Петрову, Добоју и Брчком.

„Адам Шукало је, без сагласности повјереништава општинских организација и симпатизера Странке Напредна Српска чије је програм дефинисао системске реформе, бржи економски развој и сталну борбу против криминала и корупције чији су носиоци коалициони партнери у власти Српске – СНСД, ДНС и СП, очито заборавио разлоге формирања и постојања Странке.

Из тог разлога Општинска организација у Брчком иступа из Странке и тиме јасно ставља до знања да не прихвата компромисе ради његовог личног интереса, а остаје досљедна ставовима и жељама чланства и симпатизера“, изјавио је за БН ТВ повјереник СНС Миодраг Тодоровић.

Споразум су одбацили и у Теслићу и Петрову, а у Добоју су изричити у негирању савеза са тзв. „Блоком центра“ и истичу да је кадар Павићевог ДНС у Министарству саобраћаја до колапса довео „Жељезнице Српске“.

„Шира јавност је добро упозната гдје су и каквом стању презадужене и растројене „Жељезнице“ које је министар ДНС одвео на изгубљени колосијек. Прихватањем споразума с онима који су кривци за то, као и цјелокупно очајну ситуацију у Републици Српској, ми би подржали њихов нерад и дали им легитимитет, а одрекли се промјена које заговарамо и на којима ћемо истрајавати“, објаснио је добојски повјереник СНС Милан Вилотић.

Шукало игра на више столица а хоће ли му се измаћи и она главна одлучиваће органи Странке када се заврши конституисање, оцијенили су Тодоровић и Виулотић.

„Очекиваног уједињења енергије умјесто убјеђивања гласача ко је прави напредњк а ко има подршку Београда, сигурно неће бити. Очекујемо да ће након сабирања гласова на октобарским изборима Адам Шукало бити скупа и „промашена инвестиција“ актуелне владајуће коалиције“, закључио је Тодоровић.0 КОМЕНТАРА

  1. Ovaj šukalo je na vrijeme raskrinkan, tako da neće imati nekog uticaja kao što je primjer bio sa onom lisičinom kalinićem…
    Pitanje je koliko će još dokurac lansirati ovakvih konja do izbora u oktobru, pošto su i oni svjesni da sa ovom hablećinom nisu uspjeli

  2. момак без икаквог политичког капацитета па још оде у тзв „трећи блок“, тешко нама са оваквима, нама требају искрене промјене!

  3. ovaj blesan Supkalo je na isti nacin razjebavao i prethonu stranku pa su ga zbog toga i smjenili i istjerali iz stranke. To je kreten kakav se rijetko radja. Sreca pa nema nikakvog uticaja, ali i to malo sto ima clanstva rasuce se do izbora Bogu hvala

  4. Gdje dodje Šukalo tu dolazi do raspada sistema, istjeran iz SDS, uništio SNS ,napravio svoju stranku i nju uništava i on će da donese promjene i budućnost za RS.

  5. sreca sto jos ima vremena do izbora pa ce progledati i oni koji su mislili da ovaj blesan stvarno nesto moze da uradi osim da mazne pare od ljudi i izvara ih kao sto je radio i u SNS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *