Напади на Гугл утростручени

Број нових злонамјерних програма који погађају платформу компаније „Гугл“ – „Андроид“ готово је утростручен у другом кварталу ове године, наведено је у кварталном извјештају компаније „Касперски Лаб“ о еволуцији рачунарских пријетњи. Током поменута три мјесеца, више од 14.900 нових злонамјерних програма, намијењених овој платформи, додати су у базу података компаније "Касперски Лаб". Ове статистике показују […]

петак, август 17, 2012 / 19:26

Број нових злонамјерних програма који погађају платформу компаније „Гугл“ – „Андроид“ готово је утростручен у другом кварталу ове године, наведено је у кварталном извјештају компаније „Касперски Лаб“ о еволуцији рачунарских пријетњи.

Током поменута три мјесеца, више од 14.900 нових злонамјерних програма, намијењених овој платформи, додати су у базу података компаније "Касперски Лаб".

Ове статистике показују да се креатори информатичких вируса посебно фокусирају на развој злонамјерних програма за преносне уређаје.

Скоро половина (49 одсто) ових злонамјерних датотека које нападају уређаје с "Андроид" платформом су мултифункционални вируси "Тројан" који краду податке из телефона (контакт имена, "и-мејл" адресе, телефонске бројеве…), а такође су у стању да преузимају додатне модуле са сервера којима управљају злонамјерни корисници.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *