Након пресуда: У Египту пале фудбалски савез

Сједиште египатског Фудбалског савеза запаљено је у суботу, неколико минута након доношења смртних пресуда за навијаче који су учествовали у нередима. Нереди су се десили прошле године у Порт Саиду, а раније у току дана Суд у Египту потврдио је смртну казну 21 навијачу, па су фанови Ал Ахлија запалили зграду савеза. У сукобима на […]

субота, март 9, 2013 / 16:31

Сједиште египатског Фудбалског савеза запаљено је у суботу, неколико минута након доношења смртних пресуда за навијаче који су учествовали у нередима.

Нереди су се десили прошле године у Порт Саиду, а раније у току дана Суд у Египту потврдио је смртну казну 21 навијачу, па су фанови Ал Ахлија запалили зграду савеза.

У сукобима на утакмици између Ал Ахлија и Ал Масрија страдало је 74 људи, а то је само био почетак смртоносних нереда у граду у Суецком каналу.

Судија је у суботу објавио имена 21 навијача којима је одређена смртна казна, а одређено је да ће они бити објешени.

Такође, суд у Каиру је осудио још пет особа на доживотну робију и ослободио свих оптужби њих 28. Остали ухапшени од укупно њих 73 су добили краће затворске казне.

Навијачи Ал Ахлија, чији су чланови убијени 2012. године, упозорили су полицију да ће узвратити уколико буду окривљени.

Фудбалски званичници одржали су хитне разговоре у Каиру о предстојећим утакмицама које се играју у тој земљи, преноси државна телевизија.

Ватрогасци раде на гашењу ватре која се шири кроз зграду и која је захватила и зграду полицијског клуба. За сада се не зна да ли су присталице Ал Ахлија одговорне и за тај пожар.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *