Најскупља гитара на свијету

Блеки“, омиљени модификовани Стратокастер Ерика Клептона ког је користио средином своје каријере, више није најскупља гитара на свијету, иако га је колекционар гитара 2004. године купио за 950.000 америчких долара. Најновија најскупља електрична гитара на свијету замијенила је своју претходницу на аукцији у Дохи, 16. новембра 2005. године. Стратокастер је потписало неколико рок музичара, у […]

недеља, децембар 2, 2012 / 07:52

Блеки“, омиљени модификовани Стратокастер Ерика Клептона ког је користио средином своје каријере, више није најскупља гитара на свијету, иако га је колекционар гитара 2004. године купио за 950.000 америчких долара.

Најновија најскупља електрична гитара на свијету замијенила је своју претходницу на аукцији у Дохи, 16. новембра 2005. године. Стратокастер је потписало неколико рок музичара, у склопу хуманитарне акције за жртве цунамија.

Катарска краљевска породица га је купила прије годину дана за милион долара и донирала га Азија Програму, доносећи 2.7 милиона долара на скорашњој аукцији, на којој је присуствовао и бивши амерички предсједник Бил Клинтон.

Практично, гитара је зарадила суму од укупно 3.7 милиона долара, што је чини најскупљом гитаром на свјету.

Ову гитару су потписали Мик Џегер, Кит Ричардс, Ерик Клептон, Брајан Меј, Џими Пејџ, Дејвид Гилмур, Џеф Бек, Пит Таунсенд, Марк Нофлер, Реј Дејвис, Лиам Галагер, Рони Вуд, Тони Иоми, Ангус и Малком Јанг, Стинг, Ричи Блекмур, Деф Лепард и Брајан Адамс, који је био и координатор пројекта.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *