Најбољој рукометашици свијета уручена плакета града Прњавора

Поводом 24. марта, Дана општине Прњавор, најбољој рукометашици свијета и капитену репрезентације Србије Андреи Лекић замјеник начелника општине Прњавор господин Божо Ивановић свечано је уручио плакету Града, чиме су одали признање овој врхунској спорташици чији је отац из Прњавора. – Веома сам изненађена и обрадована овим гестом града Прњавора, мој отац је рођен у Прњавору, […]

понедељак, март 24, 2014 / 18:39

Поводом 24. марта, Дана општине Прњавор, најбољој рукометашици свијета и капитену репрезентације Србије Андреи Лекић замјеник начелника општине Прњавор господин Божо Ивановић свечано је уручио плакету Града, чиме су одали признање овој врхунској спорташици чији је отац из Прњавора.

– Веома сам изненађена и обрадована овим гестом града Прњавора, мој отац је рођен у Прњавору, моји корени су из Републике Српске. Све распусте сам проводила код баке и деке у Прњавору, сваке године сам тамо по неколико пута. Са задовољством сам прихватила позив начелника општине да за крсну славу Прњавора, Преображење Господње, 19. августа будем са својим прњаворчанима и у свом Прњавору, гдје се увек прелепо осећам“, изјавила је Андреа.

Андреа Лекић је у избору Међународне рукометне федерације проглашена за најбољу рукометашицу свијета за 2013. годину. Са репрезентацијом Србије је прошле године освојила сребрну медаљу на Свјетском рукометном првенству. 2013. године је са мађарским Ђером освојила Лигу шампиона Европе, а 2012. је проглашена за најбољег средњег бека Европе.

– Сматрам да је моја генерација значајно допринела развоју српског рукомета. На последња три-четири велика првенства нисмо чак успеле да прођемо први круг, али у последње две године смо на репрезентативном плану направиле велике помаке. Четврто место у Европи, друго место на светском првенству, а након тога сам добила моја индивидуалне признања. Заиста могу да кажем да су ово дефинитивно најлепше године у мојој каријери. На нама је обавеза да наставимо са добрим резултатима и да држимо рукомет у жижи. Прошле године сам освојила Лигу шампиона Европе са мађарским Ђером, чији сам почасни грађанин, а ове године са македонским прваком јуришам поново на освајање Лиге шампиона Европе. Након тога са репрезентацијом ме очекују квалификације за Европско првенство у децембру ове године, на коме се надам да ћемо поново заблистати, а онда сан свих нас – Олимпијске игре у Рио де Женеиру."Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *