Најбоље радимо када је лоше вријеме

Најновије истраживање показује да су људи на послу најпродуктивнији када је напољу лоше вријеме. Када је сунчано, мотивација опада па нема ни продуктивности. За вријеме сунчаних дана људи желе да се забављају па размишљају о свему ономе што би радије радили него свој посао што их омета у послу. Ево неколико савјета који вам могу […]

недеља, мај 25, 2014 / 09:09

Најновије истраживање показује да су људи на послу најпродуктивнији када је напољу лоше вријеме. Када је сунчано, мотивација опада па нема ни продуктивности.

За вријеме сунчаних дана људи желе да се забављају па размишљају о свему ономе што би радије радили него свој посао што их омета у послу.

Ево неколико савјета који вам могу помоћи да останете концентрирани и по лијепом времену. Више од 80 посто људи који су учествовали у истраживању изјавило је да боље раде када је вани лоше вријеме.

Провјеравајте оно што сте урадили

Када концентрација није на завидном нивоу лако се поткраду грешке. Након што завршите одређени задатак, прегледајте све још једном и погледајте је ли вам се поткрала која грешка.

Будите креативни!

Сваки посао садржи и креативну страну па се фокусирајте на то. Креативност буди радни елан.

Покушајте да прилагодите радно вријеме

Ако сте у могућности, разговарајте са надређенима о флексибилнијем радном времену. Аргументирано објасните своје разлоге и реците зашто је то добро и за фирму.

Прихватите ситуацију

Када примјетите да вам је радни елан пао, немојте се борити против тога, него једноставно прихватите ситуацију. Ако се борите против тога, само ћете узалудно трошити своју енергију. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *