Најбогатија Аустралијанка: Пијте мање, радите више

Ђина Рајнхарт, најбогатија Аустралијанка и власница рударског империје, позната јавности по судским споровима са својом породицом и конфликтима са аустралијским медијима, поново се огласила позивајући радничку класу да више ради, умјесто да пије, пуши и љенчари. Наследница рударског царства, која је са зарадом од 19 милијарди америчких долара проглашена и могућом најбогатијом женом свијета, изазвала […]

субота, септембар 1, 2012 / 06:20

Ђина Рајнхарт, најбогатија Аустралијанка и власница рударског империје, позната јавности по судским споровима са својом породицом и конфликтима са аустралијским медијима, поново се огласила позивајући радничку класу да више ради, умјесто да пије, пуши и љенчари.

Наследница рударског царства, која је са зарадом од 19 милијарди америчких долара проглашена и могућом најбогатијом женом свијета, изазвала је нови талас негодовања када је у колумни за аустралијски лист „Рисурсис енд инвестмент магазин” позвала сиромашне да престану да нападају богате и умјесто тог приону на посао.

„Нема монопола у процесу у којем постајете милионер. Ако сте љубоморни на оне са више пара, ви сами проведите мање времена у пићу или пушењу и дружењу”, пише Рајнхартова.

Како је јавила америчка телевизија Си-Ен-Би-Си (ЦНБЦ), милијардерка је позвала на ублажавање пореза и закона о заштити животне средине, али и на смањење минималних плата, које тренутно у Аустралији износе око15 америчких долара по сату или 600 долара недељно.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *