Најављен петодневни Егзит

Фестивал „Егзит”, 14. по реду, биће одржан наредног лета у Новом Саду и за разлику од претходних година трајаће пет дана, саопштено је на јучерашњој конференције за новинаре у Београду. „Егзит” ће трајати од 10. до 14. јула, најавили су челници фестивала, и тиме ставили тачку на медијске спекулације протеклих месеци о неизвесној будућности фестивала, […]

среда, децембар 12, 2012 / 21:37

Фестивал „Егзит”, 14. по реду, биће одржан наредног лета у Новом Саду и за разлику од претходних година трајаће пет дана, саопштено је на јучерашњој конференције за новинаре у Београду.

„Егзит” ће трајати од 10. до 14. јула, најавили су челници фестивала, и тиме ставили тачку на медијске спекулације протеклих месеци о неизвесној будућности фестивала, поготово после персоналних промена у менаџменту, које су се десиле недавно. Новосадски фестивал ће, како је јуче саопштено, доживети бројна концепцијска унапређења, па отуда и нови слоган – „(Р)еволуција”.

Једна од новина јесте враћање „нултог” дана, а идеја је да се „Егзит” прошири и ван „граница” Петроварадинске тврђаве, у језгро Новог Сада, тог дана, најавио је Милош Игњатовић, маркетинг директор и један од оснивача. Није искључио могућност да се један од наступа главних звезда фестивала одржи баш у граду тог нултог дана. Не занемарујући значај који „Егзит” има међу страном публиком, жеља челника фестивала јесте да се он врати и Новосађанима и домаћој публици уопште.

– Окосница фестивала остаје иста. Све на шта је публика до сад навикла, велике звезде на Главној бини и најактуелнија имена електронске музике у Денс арени, и даље ће бити обележје фестивала – рекао је Игњатовић, додавши међутим да ће размислити о сврсисходности постојања 20 бина на Петроварадинској тврђави и да ће већ од лета бити више немузичких садржаја на „Егзиту”.

О променама у концепцији фестивала говорио је и Иван Миливојев, још један од оснивача „Егзита”, рекавши како је ово само почетак (р)еволуције:

– Публика, музичари, културне организације, медији биће позвани да учествују у унапређењу концепта и организацији фестивала у будућности.

Како је нагласио Душан Ковачевић, стратешки директор и један од оснивача фестивала, челници „Егзита” су у протеклом периоду разговарали са најважнијим личностима у држави, Војводини и Новом Саду, и финансијска помоћ за одржавање је обезбеђена. Ковачевић је подсетио да „Егзит” представља једну од бољих инвестиција коју држава Србија има, и да посетиоци сваке године доприносе туристичкој привреди са око 15 милиона евра, а да је током досадашње историје фестивала он допринео са око 100 милиона евра.

Продаја карата за наредни „Егзит” почиње 21. децембра у подне, а промотивна цена комплета износиће 4.990 динара.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *