Најаве за СРНЕћи гулаш: Чик погоди гдје идем на вечеру!

Најаве догађаја су у овдашњем новинарству одавно постале вијести које се емитују саме по себи. Иако најављивање догађаја има за циљ бољу организација медија, планирање задатака за новинаре и конципирање информативних емисија, неријетко многи медији баш такве информације објављују без икакве задршке и преправке. "Шампиони" у писању и објављивању најава раде у Новинској агенцији Републике […]

субота, април 4, 2015 / 12:40

Најаве догађаја су у овдашњем новинарству одавно постале вијести које се емитују саме по себи.

Иако најављивање догађаја има за циљ бољу организација медија, планирање задатака за новинаре и конципирање информативних емисија, неријетко многи медији баш такве информације објављују без икакве задршке и преправке.

"Шампиони" у писању и објављивању најава раде у Новинској агенцији Републике Српске, који помно прате сваки корак политичке елите у овом ентитету (углавном власти), па тако уз редовне информације можете прочитати ко ће код кога ићи на славу, ко ће викенд провести на концерту, ко ће у биоскоп, позориште итд..

Ништа чудно од ове агенције кад се сјетимо случаја од прије пар дана како су увели нови вид извјештавања, када смо у једном примјеру кафанског новинарства имали прилику да видимо како се у кафанама проводе високи функционери СНСД-а Никола Шпирић и Игор Радојичић.

Очекујемо да ће у скорије вријеме као нови сервис ове новинске агенције бити укључен тзв. најтлајф, уз препоруке типа: гдје вечерас изаћи и гдје су најбољи проводи. Не би било чудно да за који дан на истом мјесту прочитамо и викенд препоруку неког министра, посланика или чак рецепт дана од истих аутора.

Драги читаоци, с обзиром да је и у овом викенду протокол политичара препун вечера, банкета и пријема, пожелићемо им пријатно. Ко нема ту срећу, или не зна гдје да проведе вече, један сарадник препоручује нешто овако:

 0 КОМЕНТАРА

 1. Naši domaćini nikako da prebole Radojičićev ostanak u SNSD. Smeta im vijest koja je demantovala sate televizijskih i inih priloga o raspadu vladajuće partije. Ne smeta im ta lažna halabuka ali im smeta najefikasniji mogući demanti.

 2. Nikome ne smeta njegov ostanak u SNSD-u jer je tamo potpuno marginalizovan i nebitan. Odreći se drugog čovjeka partije koji je obezbijedio na zadnjim izborima 25.000 ličnih glasova i pri tome je potpuno dominantan u odnosu na Željku Cvijanović, može samo osoba koja je izgubila kompas. Još jedan dokaz da oni sami sebe uništavaju. Bravo!

 3. Ех сад „ником не смета“… Па ко ће донети СДС-у победу сада!?!

  Читав коментар, ниједног кроатизма… 🙁
  Ваљда „особних“ гласова?

 4. Dani plakanja a oni pjevaju, vesele se, raduju se.

  Kada se pjeva i raduje? I ko pjeva?

  Pjeva se , nazdravlja i raduje s povodom. Kada se odradi ono sto ei planirao.

  Oni su odradili ono sto su planirali, pokrali, plijen podijelili, Spiri poslao covjeka u zavicaj, preko mrtvih do sestice, pa do ambasade u BG.

  Ko danas pjeva, od srca?
  Ko to pjeva u danima plakanja?
  Mafijasi. kriminalci, ubice, zlikavci.

  KO TO TAMO PEVA?

  kO PJEVA U ZEMLJI GDJE JAGANJCI TIHO UMIRU?

  I to na racun onih koje su opljackali, ubili bijedom, i vratili ih u zavicaj, istorijom matematike.

 5. @ Malina, 05.04.2015.

  Nisam pisao o Radojičiću i SNSDu nego sam pratio nit iz teksta i pisao o novinarima. Po meni je sva ona priča i čekanje tvitova novinarska tragikomedija. Šuplja.

  Bolje je da se osudi takva praksa i ukaže da se novinarska priča treba zasnivati na činjenicama a ne na pustim željama i pretpostavkama. Umjesto toga, domaćini ispaljuju otrovnu strelicu prema super kratkom i super efikasnom demantu. Nastavak šuplje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *