Начелни договор: На прољеће тендер за мост на Сави

Неђо Трнинић, министар саобраћаја и веза Републике Српске рекао је да ће Хрватска до прољећа сљедеће године израдити грађевинску дозволу, а договорено је и да буде формирана и радна група за израду тендерске документације како се не би губило вријеме.

четвртак, јун 29, 2017 / 09:27

На данашњем састанку у Градишци поводом изградње моста на ријеци Сави начелно је договорено да тендер за избор извођача радова буде расписан у прољеће и ако све буде како је планирано до краја идуће године могли би и почети радови на овом пројекту вриједном 64 милиона евра.

Томислав Михотић, државни секретар министарства мора промета и инфраструктуре рекао је да се уз израду документације у Хрватској тренутно ради на процедурама за финансирање моста. Такође рекао је да је мост на ријеци Сави међу четири најзначајнија и најприоритетнија пројекта у наредне четири године.

“Реално је да до прољећа имамо грађевинску дозволу, након чега би почели радови. Сигуран сам да ћемо се брзо наћи на отварању радова”, рекао је Михотић Игор Пејић, секретар министарства промета и комуникација БиХ рекао је да би до краја године требао бити спреман тендер за објављивање.

(Независне)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *