На Видовданској трци трче и припадници ОС БиХ

На „Видовданској трци“ у Брчком сљедеће године очекују се и припадници Оружаних снага БиХ, као и атлетичари из најмање десетак армија страних земаља – рекао је директор ове спортске манифестације Борислав Ђурђевић. "`Видовданска трка 2013`, за коју су припреме већ увелико отпочеле, биће богатија за још један атлетски садржај, тако да ће овај велики спортски […]

среда, децембар 26, 2012 / 18:04

На „Видовданској трци“ у Брчком сљедеће године очекују се и припадници Оружаних снага БиХ, као и атлетичари из најмање десетак армија страних земаља – рекао је директор ове спортске манифестације Борислав Ђурђевић.

"`Видовданска трка 2013`, за коју су припреме већ увелико отпочеле, биће богатија за још један атлетски садржај, тако да ће овај велики спортски догађај истовремено имати и карактер Отвореног војног првенства БиХ на 10 километара", рекао је Ђурђевић новинарима.

Он је на састанку представнике министарстава одбране и цивилних послова БиХ, Оружаних снага БиХ, Полиције дистрикта Брчко и ЈП "Комунално Брчко" упознао о пилот-пројекту и о финансијском плану манифестације.

"Сарадња са цивилним сектором у будућности ће бити све израженија у мисији Оружаних снага БиХ. Са задовољством смо прихватили учешће наших припадника на `Видовданској трци` наредне године. Ова манифестација већ је уврштена и у календар Свјетске војне организације – ЦИСМ, чији је мото дјеловања `Пријатељство кроз спорт`", рекао је шеф делегације БиХ при ЦИСМ-и Алија Кожљак.

Он је навео да ће званичан позив бити упућен свим земљама – чланицама ЦИСМ-е, те да очекујемо да ће се одазвати бар десет од око 150 позваних.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *