На Угру: Ове године звали и Додика

На рјечици Угар, испод планине Влашић, у близини Кнежева и ове године одржано је већ традиционално неформално дружење политичке елите, представика међународне заједнице, угледних људи јавног и политичког живота РС и БиХ. Међу гостима су били Милорад Додик, предсједник РС, Џонатан Мур, амбасадор ОЕБС-а у БиХ, Николас Хил, замјеник амбасадора САД у БиХ, Валентин Инцко, […]

субота, јул 4, 2015 / 20:20

На рјечици Угар, испод планине Влашић, у близини Кнежева и ове године одржано је већ традиционално неформално дружење политичке елите, представика међународне заједнице, угледних људи јавног и политичког живота РС и БиХ.

Међу гостима су били Милорад Додик, предсједник РС, Џонатан Мур, амбасадор ОЕБС-а у БиХ, Николас Хил, замјеник амбасадора САД у БиХ, Валентин Инцко, високи представник, Сребренка Голић, потпредсједник Владе РС, Игор Радојичић, посланик СНСД-а у Народној скупштини РС и редован дугогодишњи гост и пријатељ на Угру, и бројни други, пишу Независне.

Било је планирано да дођу и бројни високи званичници БиХ и ФБиХ, али због важног економског форума у Мостару који се одржавао у исто вријеме када и дружење на Угру, нису могли да се придруже.

Циљ дружења – да се доносиоци важних одлука које утичу на будућност БиХ и њених грађана мало одморе од политичих дебата и сучељавања – испуњен је у потпуности, јер су гости и ове године више разговарали о свакодевним малим животним стварима, породици, плановима за одмор. Исконско питање – да ли је за одлазак на љетовање боље хрватско или црногорско приморје, ни овај пут, нажалост, није ријешено, али је барем постигнут консензус да су и једна и друга обала одлично мјесто за одмор и опуштање.

Неки од дипломата су на Угар, нажалост, дошли по посљедњи пут у својству службеника својих влада, јер ускоро завршавају каријеру у БиХ и одлазе на нове дипломатске дужности.

Иако се највише разговарало о неформалним стварима, важне теме, попут референдума у РС, реформске агенде за БиХ, питања будућности ОХР-а, нису могле бити избјегнуте. Иако ни око ових питања није било потпуне сагласности, охрабрујуће је да су сви сједили за истим столом и овим важним темама отворено разговарали.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *