На путној и жељезничкој инфраструктури штете 130 милиона КМ

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да груба процјена штете од поплава на путној инфраструктури у Српској износи око 80 милиона КМ, а на жељезници око 50 милиона КМ. Чубриловић је рекао да "Жељезнице Српске" трпе индиректну штету око 2,5 милиона КМ из разлога што нема превоза између Омарске и Жељезаре […]

уторак, мај 27, 2014 / 13:13

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да груба процјена штете од поплава на путној инфраструктури у Српској износи око 80 милиона КМ, а на жељезници око 50 милиона КМ.

Чубриловић је рекао да "Жељезнице Српске" трпе индиректну штету око 2,5 милиона КМ из разлога што нема превоза између Омарске и Жељезаре у Зеници.

"Ради се на реконструкцији ове пруге и вјерујем да ће за неколико дана бити оспособљена", изјавио је Чубриловић вечерас за РТРС.

Када је ријеч о поштанском саобраћају Републике Српске, Чубриловић је рекао да је полиција Српске имала велику улогу у Добоју гдје је током поплава у трезору "Поште" из воде спашено неоштећено више од 2,5 милиона КМ.

Чубриловић је рекао да телекомуникације имају штете од 10 милиона КМ, наводећи да се једино тај систем може обновити без помоћи других и вратити у првобитно стање.

"Сви остали, путна привреда, жељезнички саобраћај, поште требаће подршку са стране, прије свега од Владе Републике Српске, као и других привредних система, организација и држава", закључио је Чубриловић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *