На повратак чека 43.000 породица

У БиХ је од завршетка рата обновљено 320.000 стамбених јединица, необновљено је 145.000, а на повратак чека још 43.000 породица, подаци су Уније за одрживи повратак и интеграције у БиХ. Предсједница Уније за одрживи повратак и интеграције у БиХ Мирхуниса Зукић рекла је данас у Мостару, на обиљежавању 20 година рада Уније, да је у […]

петак, децембар 21, 2012 / 15:41

У БиХ је од завршетка рата обновљено 320.000 стамбених јединица, необновљено је 145.000, а на повратак чека још 43.000 породица, подаци су Уније за одрживи повратак и интеграције у БиХ.

Предсједница Уније за одрживи повратак и интеграције у БиХ Мирхуниса Зукић рекла је данас у Мостару, на обиљежавању 20 година рада Уније, да је у процесу повратка много тога остварено, али да је остало још пуно посла да се уради.

Она је истакла да се треба више фокусирати на обезбјеђење услова за одрживи повратак.

"Имамо пуно подручја у БиХ гдје су се људи вратили, али немају средстава за живот. Значи, није им обезбијеђен одрживи повратак. Желимо се као невладина организација оријентисати на економске пројекте који ће омогућити повратницима да остану у својим домовима", рекла је Зукићева.

Двадесет година постојања Уније већ је обиљежено манифестацијама у Бањалуци, Сарајеву и Бихаћу, а након Мостара, завршна свечаност биће одржана у понедјељак, 24. децембра, у Тузли.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *