На помолу фискални споразум Швајцарске и Грчке

Швајцарска и Грчка су разговарале у Берну о могућности закључивања билатералног фискалног споразума о опорезивању грчких непријављених рачуна у Швајцарску. Државни секретар Швајцарске за међународна финансијска питања Михаел Амбил током сусрета у Берну са грчким замјеником министра Финансија Јоргосом Мавраганисом разговарао је о закључивању фискалног споразума попут већ потписаних договара Швајцарске са Аустријом, Великом Британијом […]

уторак, септембар 4, 2012 / 06:22

Швајцарска и Грчка су разговарале у Берну о могућности закључивања билатералног фискалног споразума о опорезивању грчких непријављених рачуна у Швајцарску.

Државни секретар Швајцарске за међународна финансијска питања Михаел Амбил током сусрета у Берну са грчким замјеником министра Финансија Јоргосом Мавраганисом разговарао је о закључивању фискалног споразума попут већ потписаних договара Швајцарске са Аустријом, Великом Британијом и Аустријом, пренијела је француска новинска агенција АФП.

Према том моделу, анонимност власника непријављених рачуна у Швајцарској и даље ће се поштовати, али ће их од сада опорезивати влада у Берну која ће наплаћен порез достављати земљи чији је власник рачуна држављанин.

Швајцарска и претходна грчка влада су 2011. већ водиле разговоре на ту тему.

Швајцарска се није огласила поводом разговара о склапању фискалног споразума са грчким званичницима.

Швајцарска јавност није упозната колика је сума на непријављеним рачунима грчких држављана, док званичници о томе још увек ћуте.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *