На поцијепаном презервативу нема Асанжове ДНК

Форензички стручњаци нису успјели пронаћи кључни доказ против Асанжа у случају силовања, због којег Шведска тражи његово изручење. Како пише АП, на поцијепаном презервативу пронађеном на мјесту злочина не налази се ДНК оснивача Викиликса. У документу на више од сто страница, састављеном од стране Асанжових адвоката, видљиво је како на поцијепаном презервативу форензичари нису успјели […]

понедељак, септембар 17, 2012 / 16:28

Форензички стручњаци нису успјели пронаћи кључни доказ против Асанжа у случају силовања, због којег Шведска тражи његово изручење. Како пише АП, на поцијепаном презервативу пронађеном на мјесту злочина не налази се ДНК оснивача Викиликса.

У документу на више од сто страница, састављеном од стране Асанжових адвоката, видљиво је како на поцијепаном презервативу форензичари нису успјели открити кључни доказ у случају против Асанжа. Ипак, шведски су форензичари пронашли ДНК и на презервативу у другом случају силовања за које је Асанж оптужен, али још увијек није потврђено припада ли тај ДНК Ашанжу.

Оснивач Викиликса оштро оповргава било какву умијешаност у два силовања у августу 2010. године те тврди како је сексуални однос с обје жене био споразуман. И даље се налази у еквадорској амбасади у Лондону те покушава да избјегне изручење Шведској, јер тврди да је то само први корак до његова изручења САД-у, гдје је тражен због откривања повјерљивих докумената и угрожавања националне безбједности.

Према извјештају шведске полиције, једна 33-годишња жена тврди да ју је Асанж неколико пута напастовао у њеном стану у Стокхолму. Чак тврди како је Асанж намјерно потргао презерватив прије него што је силовао. Форензичари нису успјели пронаћи Асанжов ДНК на поцијепаном презервативу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *