На Копаонику погинула два војника Војске Србије

У експлозији заостале касетне бомбе данас су на Копаонику погинула два припадника Војске Србије, јавили су београдски медији. Према првим информацијама, детонација која се догодила у 10.20 часова била је стравична, а експлодирала је једна од неколико десетина касетних бомби које су расуте на овом подручју. Тренутно је Војска Србије блокирала цјелокупно подручје мјеста несреће […]

среда, август 1, 2012 / 12:31

У експлозији заостале касетне бомбе данас су на Копаонику погинула два припадника Војске Србије, јавили су београдски медији.

Према првим информацијама, детонација која се догодила у 10.20 часова била је стравична, а експлодирала је једна од неколико десетина касетних бомби које су расуте на овом подручју. Тренутно је Војска Србије блокирала цјелокупно подручје мјеста несреће и истрага је у току.

Двојица подофицира, припадника Ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије, погинула су данас око 10.25 на Панчићевом врху на Копаонику током рашчишћавања терена од минско-експлозивних средстава, саопштило је Министартство одбране Србије.

Припадници Војске Србије били су ангажовани на рашчишћавању терена од минско-експлозивних средстава на основу уговора Команде ВиПВО са Контролом летења СЦГ (СМАТСА) ради изградње заштитне ограде око објекта на Копаонику.

Како "Блиц" незванично сазнаје, настрадали су М. С. (36) и М. Н. (37). Они су радили у рејону Панчићевог врха, тачније код радара Војске Србије који је уништен у НАТО бомбардовању. Погинули су управо приликом чишћења терена од заосталих касетних бомби из НАТО бомбардовања.

У Војсци Србије потврђено је да је "дошло до инцидента са смртним последицама", као и да се ради на утврђивању детаља ове трагедије.

Министар одбране Александар Вучић наредио је хитне мјере на расветљавању околности несреће и утврђивању одговорности, наводи се у саопштењу објављеном на сајту Министарства (www.мод.гов.рс).

Министар одбране и начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић хеликоптером су кренули ка Копаонику.

Ово је друга трагедија у којој су припадници Војске Србије изгубили живот у посљедња два мјесеца.

Средином јуна на Пасуљанским ливадама страдало је двоје кадета, а седморо је повријеђено када је експлодирала заостала граната, коју је пронашао један од кадета. У несрећи су погинули Филип Милојевић (24) и Милина Милетић (23).Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *