На Кочићев збор стиже 50 књижевника, страних и домаћих

Овогодишња манифестација “Кочићев збор”, која има међународни кредибилитет, биће одржана од 16. до 30. августа и окупиће више од 50 књижевника из региона и Европе, саопштено је из Организационог одбора ове манифестације, на чијем је челу предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић. Учешће на јубиларном 50. “Кочићевом збору” потврдили су књижевници из Француске, Русије, […]

субота, јул 25, 2015 / 11:11

Овогодишња манифестација “Кочићев збор”, која има међународни кредибилитет, биће одржана од 16. до 30. августа и окупиће више од 50 књижевника из региона и Европе, саопштено је из Организационог одбора ове манифестације, на чијем је челу предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.

Учешће на јубиларном 50. “Кочићевом збору” потврдили су књижевници из Француске, Русије, Грчке, Њемачке, Србије, Македоније, Хрватске, Словеније и Црне Горе.

Учесници програма биће и најзначајнија имена свјетске књижевности као што су француски писци Патрик Бесон и Жан Мари Густав Ла Клазијо, добитник Нобелове награде за књижевност из 2008. године.

У саопштењу се наводи да су овогодишњим планираним програмом предвиђене бројне културне и умјетничке манифестације међународног карактера – од организовања научних скупова и бројних књижевних догађаја посвећених животу и дјелу Петра Кочића, па све до борбе бикова, која традиционално остаје саставни дио збора.

Из Организационог одбора поручују да се припреме за почетак ове културне манифестације приводе крају.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *