На Евровизији побиједила брадата Кончита

Аустријски представник Кончита Вурст побједник је Еуросонга 2014. Аустрија је побиједила са убједљивих 290 бодова, након 48 година. Представник Црне Горе Сергеј Ћетковић освојио је 18. мјесто са пјесмом "Мој свијет". Велику пажњу и овације публике изазвао је представник Аустрије Томас Нојвирт, познатији као Кончита Вурст. Познат је по томе што се на својим наступима […]

недеља, мај 11, 2014 / 10:49

Аустријски представник Кончита Вурст побједник је Еуросонга 2014. Аустрија је побиједила са убједљивих 290 бодова, након 48 година.

Представник Црне Горе Сергеј Ћетковић освојио је 18. мјесто са пјесмом "Мој свијет".

Велику пажњу и овације публике изазвао је представник Аустрије Томас Нојвирт, познатији као Кончита Вурст. Познат је по томе што се на својим наступима облачи као женска особа, али и поред шминке оставља своју мужевну браду.

Публика је у глас пјевала његову пјесму "Рајз лајк а финикс" која га је довела до побједе, тако да ће 60. такмичење за најбољу пјесму Европе бити одржано у Бечу, објавио је Кликс.

Спектакуларно вече у Копенхагену отворила је представница Украјине Марија Јаремчук с пјесмом "Тик Ток" , која је била једна од овогодишњих фаворита.

Представник Црне Горе Сергеј Ћетковић наступио је на 8. мјесту с пјесмом "Мој свијет". Друштво на сцени му је правила клизачица Јована Станисављевић која је одушевила својим плесним умијећем. Но, избор за најбољу пјесме Европе 2015. године неће се одржати у Црној Гори јер је Ћетковић завршио на 18. мјесту са 37 бодова.

Словенија је наступила на 17. мјесту. Представница Тинкара Ковач представила се пјесмом "Раунд енд раунд".

У финалима Еуросонга 2015. мјесто у финалу су осигурале земље "Велике петорке" (Италија, Велика Британија, Њемачка, Француска и Шпанија) и домаћин Аустрија.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *