Муслиманскабраћа против амерчког филма о Мухамеду

Муслиманско братство, најјача политичка снага у Египту, позвала је данас на мирне демонстрације у петак, 14. септембра, због америчког филма против ислама који је оцијењен као неморалан и увредљив. Покрет, из чијих редова је и предсједник Мохамед Морси, позвао је на мирне протесте испред главних џамија у Египту у знак протеста против исмијеавања вјере и […]

четвртак, септембар 13, 2012 / 08:24

Муслиманско братство, најјача политичка снага у Египту, позвала је данас на мирне демонстрације у петак, 14. септембра, због америчког филма против ислама који је оцијењен као неморалан и увредљив.

Покрет, из чијих редова је и предсједник Мохамед Морси, позвао је на мирне протесте испред главних џамија у Египту у знак протеста против исмијеавања вјере и пророка Мухамеда.

Филм који је режирао Американац израелског порекла описује живот пророка Мухамеда на подругљив начин, уз осврте на теме хомосексуалности и педофилије.

Овај филм је изазвао насилне протесте испред Амбасаде САД у Каиру у којима су демонстранти прескочили зид Амбасаде и спалили америчку заставу, а на њено мјесто ставили црну заставу с исламским натписом.

У синоћњим насилним протестима због филма и нападима на конзулат САД у Бенгазију у Либији убијена су четири Американца, укључујући и америчког амбасадора Кристофера Стивенса.

Двочасовни филм "Невиност муслимана" финансиран је уз помоћ више од 100 јеврејских донација, а снимање је коштало пет милиона долара.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *