Mур: Супервизија наставља свој рад у Брчко дистрикту

Управни одбор ПИК-а у БиХ данас није донио одлуку о обустављању супервизије над дистриктом Брчко, изјавио је супервизор за Брчко Родерик Мур. Први замјеник високог представника Родерик Мур рекао је да на дводневној сједници Управног одобора ПИК-а није донесена одлука да ОХР обавијести Арбитражни трибунал да су испуњени услови за прекид супервизије. Он сматра да […]

среда, март 30, 2011 / 22:27

Управни одбор ПИК-а у БиХ данас није донио одлуку о обустављању супервизије над дистриктом Брчко, изјавио је супервизор за Брчко Родерик Мур.

Први замјеник високог представника Родерик Мур рекао је да на дводневној сједници Управног одобора ПИК-а није донесена одлука да ОХР обавијести Арбитражни трибунал да су испуњени услови за прекид супервизије.

Он сматра да је коминике Управног одбора ПИК-а у оптимистичним тоновима када је ријеч о Брчко дистрикту, напомињући да је од посљедњег засједања ријешено питање снабдијевања дистрикта струјом.

"Када сам био прошли пут у Бањалуци, у фебруару, рекао сам да неће бити нових услова за окончање супервизије и нема нових услова. Сада смо у процесу разматрања листе испуњености досадашњих услова који проистичу из коначне одлуке Арбитражног трибунала", рекао је Мур на прес-конференцији у Сарајеву.

Он је навео, да је током јучерашњег састанка почео процес разматрања испуњености услова и да је то разлог што данас још није у могућности да најави крај супервизије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *