МУП РС o настрадалим у поплавама

Према подацима Министарства унутрашњих послова Републике Српске на подручју РС тренутно се два лица воде као нестала у поплавама, наводи се у саопштењу МУП-а које преносимо у цјелини.  Око 8,00 часова у мјесту Мартинац, општина Србац је приликом покушаја евакуације, дошло до превратања војног чамца приликом чега су у воду потонуле двије особе. Једна особа […]

петак, мај 16, 2014 / 21:26

Према подацима Министарства унутрашњих послова Републике Српске на подручју РС тренутно се два лица воде као нестала у поплавама, наводи се у саопштењу МУП-а које преносимо у цјелини.

 Око 8,00 часова у мјесту Мартинац, општина Србац је приликом покушаја евакуације, дошло до превратања војног чамца приликом чега су у воду потонуле двије особе. Једна особа је спашена, а друга је потонула и нестала.

У 9.35 часова Полицијској станици Дворови се обратио шеф смјене на Граничном прелазу Рача и пријавио да је пријављено да је у Дворовима, град Бијељина, у близини шљункаре „Бијељина – пут“ дошло до обрушавања зида на једној приватној викендице и том приликом у тај зид у воду затрпао једно мушко лице.

Истовремено, у општини Власеница, насеље Церска-Челебићи, активирано је клизиште величине 1 км2 усљед чега су „нестале“ три куће и џамија. У тренутку обрушавања, према изјавама очевидаца, у једном од ових објеката била је једна жена. На терен су изашли припадници Територијалне ватрогасне јединице Власеница али, због нестабилности тла и даљњег клизања, прије пола сата успјели смо да дођемо до беживотног тјела жене. Ради се о Челебић Ханифи која је овом приликом смртно страдала.

Иначе, у насељима С.Топлице и Карановац у Бањалуци појавила су се непозната лица која се представљају као криминалистички инспектори ЦЈБ Бањалука и упозоравају мјештане да треба хитно да се иселе, јер ће брана на ХЕ пући. Објавјештавамо све да је у питању превара и да никакви инспектори МУП-а РС не обилазе грађане са таквим упозорењем. Позивамо грађане да такве случајеве пријаве на 122!Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *