МУП: Полако са предизборним ватрометом

У циљу да предстојећи предизборни скупови и постизборна славља протекну безбједно и без нежељених пољедица, Министарство унутрашњих послова Републике Српске обавјештава грађане и организаторе ових скупова да се пиротехничка средстава за забаву као што је ватромет морају користити на законом прописан начин. Према Закону о промету експлозивних материја и запаљивих течности и гасова и Правилнику […]

уторак, септембар 11, 2012 / 20:29

У циљу да предстојећи предизборни скупови и постизборна славља протекну безбједно и без нежељених пољедица, Министарство унутрашњих послова Републике Српске обавјештава грађане и организаторе ових скупова да се пиротехничка средстава за забаву као што је ватромет морају користити на законом прописан начин.

Према Закону о промету експлозивних материја и запаљивих течности и гасова и Правилнику о извођењу ватромета, пиротехничка средстава за забаву 2. разреда (мали ватромети) се у овом периоду године не могу набавити у слободној продаји, а како је прописано исти се не могу ни употребљавати у овом периоду.

За извођење ватромета у овом периоду године потребно је одобрење Министарства унутрашњих послова Републике Српске, а које могу добити само предузећа и појединци регистровани за ову дјелатност.

Свака употреба ових пиротехничких средстава без одобрења МУП-а РС је нелегална и биће санкционисана у складу са законом.

Позивамо све да поштују законом прописане обавезе, како би предизборни и постизборни период протекли достојанствено и без инцидената, саопштено је из МУП РС.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *