МУП: 117 погинулих у саобраћају

У саобраћајним несрећама током једанаест мјесеци ове године у Републици Српској погинуло је 117 лица, што је мање за 11,4 одсто него у истом периоду лани, показују подаци Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске. У саобраћајним несрећама од јануара до новембра ове године теже је повријеђено 495 људи, што је мање за 9,1 одсто, а […]

недеља, децембар 30, 2012 / 13:30

У саобраћајним несрећама током једанаест мјесеци ове године у Републици Српској погинуло је 117 лица, што је мање за 11,4 одсто него у истом периоду лани, показују подаци Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

У саобраћајним несрећама од јануара до новембра ове године теже је повријеђено 495 људи, што је мање за 9,1 одсто, а лакше 1.202 или 12,4 одсто мање него у истом периоду 2011, саопштено је из МУП-а.

Полицијски службеници су због управљања возилом под дејством алкохола током 11 мјесеци ове године из саобраћаја искључили 13.694 возача.

МУП Српске реализовао је у периоду од 15. до 23. децембра републичку акцију појачане контроле возача који управљају возилом под дејством алкохола, у оквиру које су полицијски службеници широм Републике Српске контролисали укупно 2.748 возача моторних возила, од чега је алкотестирано њих 1.500.

Код 575 возача утврђено је присуство алкохола у крви, а из саобраћаја је због вожње под утицајем алкохола искључено 664 возача, што износи 24,16 одсто од укупно контролисаних возача у току акције.

Из МУП-а најављују да ће активности сличног карактера бити организоване и у наредном периоду с обзиром на то да су у првих 11 мјесеци ове године возачи под дејством алкохола изазвали 1.010 саобраћајних несрећа од укупно евидентираних 7.634.

"Наш циљ је смањити овај проценат, с обзиром на то да саобраћајне незгоде које је узроковала вожња под дејством алкохола најчешће имају и најтеже посљедице по учеснике", поручују из МУП-а.

С обзиром на то је период новогодишњих и божићних празника праћен повећаним конзумирањем алкохола, нарочито млађе популације, из МУП-а апелују да грађани не управљају возилима под дејством алкохола и да поштују саобраћајне прописе.



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *