Мундијал доноси Адидасу додатну милијарду долара прихода

Њемачки произвођач спортске опреме Адидас рачуна на осам одсто веће приходе у текућој години, захваљујући предстојећем Свјетском првенству у фудбалу, изјавио је директор компаније, Херберт Хајнер. Адидас, као спонзор Светског фудбалског купа који се одржава од 12. јуна до 13. јула у Бразилу, обезбиједиће опрему за девет од 32 финалиста, међу којима је репрезентација Шпаније, […]

четвртак, мај 22, 2014 / 23:27

Њемачки произвођач спортске опреме Адидас рачуна на осам одсто веће приходе у текућој години, захваљујући предстојећем Свјетском првенству у фудбалу, изјавио је директор компаније, Херберт Хајнер.

Адидас, као спонзор Светског фудбалског купа који се одржава од 12. јуна до 13. јула у Бразилу, обезбиједиће опрему за девет од 32 финалиста, међу којима је репрезентација Шпаније, актуелни свјетски шампион, али и национални тимови Њемачке и Аргентине.

Ове године очекујемо приходе веће за 1,0 до 1,2 милијарде евра, највише захваљујући Свјетском фудбалском купу, изјавио је Херберт Хајнер на прес конференцији у Минхену, а преноси Ројтерс.

На тај начин приходи компаније у 2014. биће седам до осам одсто већи у односу на 2013. када су износили 14,492 милијарде евра.

Овај други свјетски произвођач спортске опреме изгубио је дио европског тржишта у корист лидера у овом сектору, америчке компаније Најки, која ће такође угрозити и његову доминантну позицију на предстојећем купу у Бразилу.

Према ријечима Хајнера, ове године продаја Адидаса на тржишту опреме за фудбал премашиће две милијарде евра, што је рекорд и представља већу суму у односу на ону коју у овом сегменту планира његов конкурент Најки (2,0 милијарде долара, односно, 1,46 милијарди евра), тако да ће Адидас преузети доминацију у бранши опреме за фудбал.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *