Мухика искоријенио корупцију

Предсједник Уругваја Хозе Мухика, који важи за најсиромашнијег предсједника на свијету, за вријеме свог мандата искоријенио је сиромаштво и корупцију у овој земљи, наводе агенције.  Мухика је изјавио да уопште није сиромашан, "већ су сиромашни људи који желе много". Он је себе описао као "скромног предсједника". Уругвајски предсједник донира 97 одсто своје плате, вози аутомобил […]

субота, мај 17, 2014 / 09:39

Предсједник Уругваја Хозе Мухика, који важи за најсиромашнијег предсједника на свијету, за вријеме свог мандата искоријенио је сиромаштво и корупцију у овој земљи, наводе агенције.

 Мухика је изјавио да уопште није сиромашан, "већ су сиромашни људи који желе много". Он је себе описао као "скромног предсједника".

Уругвајски предсједник донира 97 одсто своје плате, вози аутомобил стар 27 година и продаје цвијеће које са својом супругом узгаја у врту.

"Људи који превише воле новац не би се требали бавити политиком, већ би требало да раде нешто друго" – сматра Мухика.

Како преносе амерички медији, Мухика живи у скромној сеоској кући поред Монтевидеа са супругом, која је сенатор, и са трогодишњим псом Мануелом.

Прослављени српски режисер Емир Кустурица најавио је свој филм о Хозеу Мухики, који би требало да се зове "Посљедњи херој".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *