Мубарак поднио оставку

Хосни Мубарак више није предсједник Египта, изјавио је у ТВ обраћању петак поподне његов замјеник Омар Сулајман коме је Мубарак дан раније предао већину предсједничких овлашћења, што су демонстранти дочекали с великим незадовољством. Сулејман је саопштио да је Мубарак предао власт Врховном савjету оружаних снага и да је власт у потпуности у рукама војске. Демонстранти […]

петак, фебруар 11, 2011 / 21:25

Хосни Мубарак више није предсједник Египта, изјавио је у ТВ обраћању петак поподне његов замјеник Омар Сулајман коме је Мубарак дан раније предао већину предсједничких овлашћења, што су демонстранти дочекали с великим незадовољством.

Сулејман је саопштио да је Мубарак предао власт Врховном савjету оружаних снага и да је власт у потпуности у рукама војске.

Демонстранти се веселе заједно с војницима на улицама Каира. Мубарак је прије тога напустио Каира и с породицом отишао у Шарм ел Шеик.

Египатски војни врх издао је потом саопштење у коме, како примјећује Њујорк Тамс, доминира командни тон и у коме се каже да је Мубарак пренео одговорност за управљање земљом на Високи војни савјет, обећава се да ће бити спроведен низ уставних реформи.

Војска у изјави алудира и на то да су предсjедничка егзекутивна овлашћења пренета на потпредседника Сулејманија и сугерише је да ће војска надгледати спровођење реформи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *