МСД Бијељина: Од Центра за културу остаће само покушај

Ми као грађани Бијељине, а не као чланови политичке партије забринути смо најозбиљније за културне процесе у нашем граду и питамо се шта је битније, форма или суштина, пише у саопштењу Младих социјал-демократа Бијељине. . Ако бисмо кренули од форме, зграда Центра за културу би се сигурно могла уклопити у слику просјечног тржног центра на […]

четвртак, септембар 20, 2012 / 18:57

Ми као грађани Бијељине, а не као чланови политичке партије забринути смо најозбиљније за културне процесе у нашем граду и питамо се шта је битније, форма или суштина, пише у саопштењу Младих социјал-демократа Бијељине.

. Ако бисмо кренули од форме, зграда Центра за културу би се сигурно могла уклопити у слику просјечног тржног центра на периферији једног града са великим паркингом и пратећим угоститељским објектима. Међутим, суштина је да је ово Центар за културу (или је бар то требао бити), а не тржни центар. – кажу МСД.

Да је прави циљ овог објекта било унапријеђење културних садржаја у нашем граду, вјероватно би се предност дала културним институцијама попут позоришта и галерије, те омладинским организацијма (11 омладинских организација дијели канцеларију од 5 м2), а не угоститељским објектима, сматрају социјал-демократи.

– Кад смо код угоститељских објеката, они су већ отворени у оквиру зграде Центра за културу, а остаје нам само да се питамо да ли ће и у неком од наредних „свечаних отварања“ и културни садржаји заживјети у истој.  Имајући све ово у виду, најискреније смо забринути да од покушаја Центра за културу не остане само покушај! – стоји у саопштењу МСД Бијељина.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *