Мраковица: Фронтал проскијао ову сезону

Уколико вам је Јахорина прескупа, а Влашић предалеко, или обратно, можете пробати и скијање на Козари. У 18:30 часова, званично је започета ски сезона на Козари. Одлучили смо се за вас провјерити како то изгледа у пракси и установили да бесплатан ски лифт 10.12.2012. није изазвао баш толику навалу, колико смо му се ми радовали. […]

понедељак, децембар 10, 2012 / 23:51

Уколико вам је Јахорина прескупа, а Влашић предалеко, или обратно, можете пробати и скијање на Козари.

У 18:30 часова, званично је започета ски сезона на Козари. Одлучили смо се за вас провјерити како то изгледа у пракси и установили да бесплатан ски лифт 10.12.2012. није изазвао баш толику навалу, колико смо му се ми радовали.

Наравно, ни бесплатан превоз жицом, или баш због тога, није искоријенио пролазак преко реда, гурање и непоштовање особља када кажу да је „посљедња жица“. Но, то је већ ствар општедруштвене еволуције због које смо и овдје гдје јесмо.

Ипак, једно петнаестак минута су износила чекања да се прихватите тањираче, док је спуштање у лаганом ритму и носећи уређај за снимање слике и звука, експериментално потврђено изашао 02:08 минута.

Ју Тјуб је „поправком уздрмане камере“, од овог снимка више направио неку врсту анимације, тако да озбиљно размишљамо о пристављању једног „непоправљеног“.

У сваком случају, уколико волите да боравите на чистом зраку и уопште вас не узбуњује то што га неки зову и ваздух, а дужина ове стазе задовољава ваше скијашке визије; Козара може бити мјесто за вас.

Вечерас је постојао портир на улазу у Нациоални парк, али није показивао жељу да вас заустави и наплати друмарину при улазу у исти. Удаљеност до скијалишта на Козари у једном правцу, од Бање Луке износи неких педесетак километара.

И, сада најбитније

У сваком случају, колико смо ми схватили, цијене су исте као и прошле године:

Велика ски стаза

Дневни ски-пас за одрасле износи 15 КМ, а за дјецу 10 КМ

Полудневни ски-пас за одрасле износи 10 КМ, а за дјецу 7 КМ

Ски-пас за ноћно скијање износи 13 КМ

Дјечија ски стаза

Дневни ски-пас износи 5 КМ.

Дневно скијање организује се сваким даном од 10 до 16 часова, а ноћно од 18.30 до 21.30 часова.

 

Видимо се на неком од скијалишта у Републици Српској, а до тада: Скијајте ћирилицом!
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *