Моторхед на Егзиту пред 50.000 посјетилаца

Друго вече музичког фестивала „Егзит 2015“ обиљежио је наступ легендарне британске рок-групе „Моторхед“, која је под сводове Петроварадинске тврђаве привукла готово 50.000 људи свих генерација. Били су ту родитељи са дјецом, љубитељи рока "добро зашли" у седму деценију живота, младићи и дјевојке, и нико од њих није остао равнодушан на свирку "Моторхеда". "Моторхед" је свирку […]

субота, јул 11, 2015 / 10:26

Друго вече музичког фестивала „Егзит 2015“ обиљежио је наступ легендарне британске рок-групе „Моторхед“, која је под сводове Петроварадинске тврђаве привукла готово 50.000 људи свих генерација.

Били су ту родитељи са дјецом, љубитељи рока "добро зашли" у седму деценију живота, младићи и дјевојке, и нико од њих није остао равнодушан на свирку "Моторхеда".

"Моторхед" је свирку на главној фестивалској бини "Егзита" почео у 22.00 часа. Оснивач и фронтмен групе Леми Килимистер поздравио је масу на начин како то ради деценијама:"Сада ћемо да свирамо рокенрол!"

Потом је једна од највећих свјетских рок атракција засвирала своју чувену нумеру Ми смо Моторхед и изазавала урнебесно расположење присутних праћено скакањем и вриштањем.

Британски бенд је свирао готово два часа без престанка изводећи своје највеће хитове: Демеџ кејс, Стеј клин, Метрополис, Розали. Наступ су завршили нумером Коз ју гот д пауер.

Послије "Моторхеда" на главну бину "Егзита" изашао је Том Одел, кантаутор из Енглеске.

Одел, миљеник њежнијег пола који је чинио већину публике, извео је своје свјетски познате хитове Фрајди најт, Ај ноу, Лонг веј. Наступ је завршио нумером Енадер лав, која га је избацила на свјетски музички врх.

На другој фестивалској вечери запажен наступ имали су и домаћи рокери, групе "Партибрејкерс" и "Ајсбурн".

Прва звијезда треће вечери "Егзита" биће Ману Чао, француски музичар шпанског поријекла, познат по томе што своје антиглобализацијске пјеме пјева на седам језика, међу којима и на арапском, галицијском, португалском.

Музички фестивал "Егзит 2015", један од највећих те врсте у Европи и свијету, завшава сутра, 12. јула.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *