Мостар: Почеле Шантићеве вечери поезије

Манифестацију „Шантићеве вечери поезије“, коју организује Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ из Мастара, отворио је вечерас у овом граду пресједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда.  Беванда је изразио задовољство што се "Шантићеве вечери" ове године одржавају на достојанствен начин, како и доликује Шантићу. Беванда је свима пожелио добродошлицу "у најљепши град на свијету", а […]

петак, септембар 7, 2012 / 22:30

Манифестацију „Шантићеве вечери поезије“, коју организује Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ из Мастара, отворио је вечерас у овом граду пресједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда.

 Беванда је изразио задовољство што се "Шантићеве вечери" ове године одржавају на достојанствен начин, како и доликује Шантићу.

Беванда је свима пожелио добродошлицу "у најљепши град на свијету", а умјетницима плодоносан рад.

Потпредсједник СПКД "Просвјета" из Мостара Веселин Гатало истакао је да су овогодишње "Шантићеве вечери поезије" најбоље до сада, те нагласио да је јако битно да је ова манифестација подигнута на већи ниво, што је од великог значаја за српски народ у Мостару, али и цијели град.

Он је додао да ће током седмодневне манифистације бити изведени различити програми, те да је круна додјела "Шантићеве награде", као најзначајнијег признања за пјесништво у региону.

Прве вечери манифестације бројна публика уживала је у концерту Квартета "Невски" из Београда, а под покровитељством Београдске филхармоније.
Покровитељ манифестације је Савјет министара БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *