Мост на Сави: Још мало па грађевинска дозвола

Хрватска је при крају прибављања грађевинске дозволе за изградњу моста на Сави код Градишке, потврђено је на данашњем састанку заједничког тијела за реализацију тог пројекта одржаном у Загребу. Директор "Аутопутева Републике Српске" Душан Топић рекао је Срни да је још остало отворено питање да Хрватска у што скорије вријеме потврди из којих ће средстава користити […]

четвртак, септембар 20, 2012 / 20:20

Хрватска је при крају прибављања грађевинске дозволе за изградњу моста на Сави код Градишке, потврђено је на данашњем састанку заједничког тијела за реализацију тог пројекта одржаном у Загребу.

Директор "Аутопутева Републике Српске" Душан Топић рекао је Срни да је још остало отворено питање да Хрватска у што скорије вријеме потврди из којих ће средстава користити новац за изградњу моста, како би се могла одредити и процедура за избор извођача и припремити тендерска документација.

Према његовим ријечима, то би требало дефинисати током наредног мјесеца како би најкасније у новембру био расписан тендер.

Тиме би у оквиру планиране динамике могао бити испоштован циљ да до почетка грађевинске сезоне у наредној години буде потписан уговор и започети радови.

Заједничко тијело за реализацију пројекта чине представници Министарства саобраћаја и веза Српске, "Аутопутева Српске", Министарства транспорта и комуникација БиХ, те Владе Хрватске и "Хрватских аутоцеста".

На данашњем другом састанку Оперативног тијела Јединице за реализацију споразума између Савјета министара БиХ и Владе Хрватске о изградњи међудржавног моста преко ријеке Саве код Градишке и прикључних граничних дионица договорено је да буде учињено све да у новембру буде расписан тендер за избор извођача радова.



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *