Мост на Сави: Хрвати затражили грађевинску дозволу

Министарство грађевинарства и просторног уређења Хрватске запримило је од Грађевинског факултета у Загребу захтјев за издавање грађевинске дозволе за изградњу моста преко ријеке Саве код Градишке. "Захтјев, који је запримљен 18. јула, поднио је Грађевински Факултет у Загребу, као пуномоћник `Хрватских цеста` Загреб", речено је Срни у хрватској Влади. Уз захтјев су приложени примјерак главног […]

среда, август 15, 2012 / 08:50

Министарство грађевинарства и просторног уређења Хрватске запримило је од Грађевинског факултета у Загребу захтјев за издавање грађевинске дозволе за изградњу моста преко ријеке Саве код Градишке.

"Захтјев, који је запримљен 18. јула, поднио је Грађевински Факултет у Загребу, као пуномоћник `Хрватских цеста` Загреб", речено је Срни у хрватској Влади.

Уз захтјев су приложени примјерак главног пројекта и пуномоћ Грађевинском факултету.

"Захтјеву нису приложене потврде на главни пројект, те Споразум између Хрватске и БиХ којим се уређује питање издавања грађевинске дозволе за овај међудржавни мост", кажу у Влади Хрватске.

Наводи се и да је 31. јула упућен допис Хрватским водама ради обрачуна и наплате водног доприноса.

Мост на ријеци Сави код Градишке биће спојен брзом цестом с аутопутем за Београд код Нове Градишке. Траса пута ићи ће око један километар сјеверозападно од постојећег старог моста.

Заједничка комисија у којој су представници "Аутопутева Српске", "Хрватских цеста" и предузећа федерације БиХ договорила је до се краја године распише тендер за извођача радова.

Хрватска треба да изда грађевинску дозоволу за градњу моста на ријеци Сави код Градише, а Република Српска да да сагласност.

Градњу моста, чија је укупна вриједност 50 милиона евра, попола ће финансирати Хрватска и Република Српска. Хрватска, како је то раније речено, има обезбијеђена средства за градњу.

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић рекао је да добио је увјеравања од министра поморства, промета и инфраструктуре Хрватске Синише Хајдаша Дончића да ће хрватска Влада у наредне двије године издвојити своју половину средстава за изградњу моста.0 КОМЕНТАРА

  1. „Мост на ријеци Сави код Градишке биће спојен брзом цестом с аутопутем за Београд код Нове Градишке“. Значи идемо аутопутем до Саве, пређемо мост, затим брзом цестом, па опет укључење на аутопут. Ето колико Хрвати придају важности нашем аутопуту.

  2. Ха ха ха….брзом брзином са кривином, ако Хрватска икад дадне и једног еура за овај мост смијем главу дати! Предизборна шупља као и обично, лажи и обмане из ћелавчеве кухиње!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *