Москва: Откривен град илегалних имиграната

Полиција у Москви пронашла је „град“ од контејнера у којем живи око 2.000 илегалних имиграната, који су радили у главном граду Русије, саопштиле су локалне власти. Полиција је изашла на терен након што су се локални мјештани пожалили на буку коју праве њихови сусједи у сјеверозападном дијелу града. Истрагом је утврђено да је на земљишту […]

субота, септембар 8, 2012 / 10:50

Полиција у Москви пронашла је „град“ од контејнера у којем живи око 2.000 илегалних имиграната, који су радили у главном граду Русије, саопштиле су локалне власти.

Полиција је изашла на терен након што су се локални мјештани пожалили на буку коју праве њихови сусједи у сјеверозападном дијелу града.

Истрагом је утврђено да је на земљишту које су московске власти дале у закуп у пољопривредне сврхе никло насеље илегалних имиграната из којег се снабдјевало московско тржиште рада, пренијеле су агенције.

"Ујутро би долазили аутобуси и одвозили раднике на градилишта широм града, а увече би их враћали", рекао је извор из полиције који није желио бити именован.

Ово није први случај откривања сличних насеља у Москви. У априлу 2011. године полиција је открила "подземни град" са илегалним радницима из иностранства у напуштеном атомском склоништу у источном дијелу Москве.

Русија покушава да сузбије прилив илегалних страних радника, који углавном долазе у Москву из других руских градова или бивших совјетских република из централне Азије.

Процјењује се да око 10 посто руске радне снаге чине радници из других земаља.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *