Москва, град милијардера

У главном граду Русије сада живи 76 доларских милијардера, стоји у анализи коју је направио кинески истраживачки институт. На другом мјесту градова у којем живи највише милијардера је Њујорк. Тамо сталну адресу има 70 милијардера. Хонгконг је на трећем мјесту са 54 милијардера. За њима слиједи Пекинг, а Лондон, који је годинама био међу три […]

субота, март 2, 2013 / 13:44

У главном граду Русије сада живи 76 доларских милијардера, стоји у анализи коју је направио кинески истраживачки институт.

На другом мјесту градова у којем живи највише милијардера је Њујорк. Тамо сталну адресу има 70 милијардера. Хонгконг је на трећем мјесту са 54 милијардера.

За њима слиједи Пекинг, а Лондон, који је годинама био међу три најпривлачније метрополе, сада је на петом мјесту.

САД је и даље лидер по укупном броју милијардера – тамо их живи 409. На другом мјесту је Кина са 317 милијардера, а Русија је трећа са 88 милијардера. Интересантно је да руски истраживачи тврде да је милијардера код њих много више и да их имају 131.

Најбогатијки човјек на свијету је и даље 73-годишњи Мексиканац Карлос Слим чији се иметак процјењују од 66 до 69 милијарди долара. Американац Ворен Бафет има богатство вриједно 58 милијарди, а оснивач “Заре” Шпанац Амансио Ортега је на трећем мјесту са 55 милијарди долара.

Од грађана Русије најбогатији је Алишер Усманов (60) са 19 милијарди долара. У Европи га више знају као сувласника британског фудбалског клуба “Арсенал”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *