Морси одустао од фараонских овлаштења

Египатски предсједник Мохамед Морси затражио је данас да се промијени његов декрет који му даје шира овлашћења, а чије је доношење послужило као повод за протесте широм Египта, саопштено је вечерас у Каиру. Морси је задужио шест особа на данашњем састанку да „промијене уставну декларацију”, изјавио је премијер Хишам Кандил. Групу експерата чине правници и […]

недеља, децембар 9, 2012 / 00:28

Египатски предсједник Мохамед Морси затражио је данас да се промијени његов декрет који му даје шира овлашћења, а чије је доношење послужило као повод за протесте широм Египта, саопштено је вечерас у Каиру.

Морси је задужио шест особа на данашњем састанку да „промијене уставну декларацију”, изјавио је премијер Хишам Кандил.

Групу експерата чине правници и политичари.

„Они су се окупили да саставе нови текст који ће бити завршен касно вечерас или сутра”, додао је Кандил.

Декрет, који је издао Морси 22. новембра, изазвао је талас протеста у земљи, који су ове недеље прерасли у сукобе Морсијевих присталица и противника у Каиру, чији је биланс седам мртвих и више од 600 повријеђених.

Изјава премијера је услиједила после изјаве главне опозиционе коалиције, Фронта националног спаса да ће наставити протесте против Морсија.

„Расположење египатског народа више је оријентисано према генералном штрајку”, изјавио је представник опоизције Мохамед Абу ел Гар.

Египатска војска поручила је раније данас да се политичка криза у тој земљи мора ријешити дијалогом и да ће, у супротном, уследити „катастрофалне последице”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *