Морси дао војсци овлашћења полиције

Египатски предсједник Мохамед Морси дао је војсци овлашћења полиције, као што је овлашћење да хапси, и наредио војсци да „сарађује” са полицијом до објављивања резултата референдума овог викенда. Декрет, објављен у владином званичном гласнику, издат је уочи сутрашњих масовних протеста које су сазвали и противници и следбеници предсједника Морсија, пренијела је агенција АФП. „Војска мора […]

понедељак, децембар 10, 2012 / 18:17

Египатски предсједник Мохамед Морси дао је војсци овлашћења полиције, као што је овлашћење да хапси, и наредио војсци да „сарађује” са полицијом до објављивања резултата референдума овог викенда.

Декрет, објављен у владином званичном гласнику, издат је уочи сутрашњих масовних протеста које су сазвали и противници и следбеници предсједника Морсија, пренијела је агенција АФП.

„Војска мора потпуно да сарађује са полицијом у циљу одржавања безбједности и заштите виталних државних институција, привремено, до објављивања резултата референдума о уставу”, истиче се у декрету.

У протестима и уличним сукобима присталица и критичара египатског предсједника живот је изгубило седморо људи, а на стотине је повријеђено.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *