Монти води коалицију на изборима

Премијер Италије Марио Монти саопштио да је прихватио позив истомишљеника да на фебруарским парламентарним изборима предводити нову коалицију. Одлазећи премијер Италије Марио Монти саопштио је да је прихватио позив истомишљеника да на фебруарским парламентарним изборима предводити нову коалицију, у којој ће бити странке центра, бизнисмени и проватиканске снаге. Монти је потврдио да ће, уколико та […]

субота, децембар 29, 2012 / 07:12

Премијер Италије Марио Монти саопштио да је прихватио позив истомишљеника да на фебруарским парламентарним изборима предводити нову коалицију.

Одлазећи премијер Италије Марио Монти саопштио је да је прихватио позив истомишљеника да на фебруарским парламентарним изборима предводити нову коалицију, у којој ће бити странке центра, бизнисмени и проватиканске снаге.

Монти је потврдио да ће, уколико та коалиција добије повјерење бирача, и даље водити Владу Италије.

На конференцији за штампу у Риму, Монти је рекао да је одлучио да стане на чело групе у коју ће ући политичари и људи ван политике који размишљају на исти начин.

Према његовим ријечима, циљ те нове коалиције је да у италијанску политику уведе етику и да са новим снагама приступи економским реформама за које се нада да ће извући земљу из рецесије.

Монти је рекао да је уверен да ће нова коалиција на изборима, који ће бити одржани 24. и 25. фебруара, добити "значајан број гласова" и додао да га интересује само премијерска функција, јер је већ доживотни сенатор.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *