Монти: Ситуација у Италији боља него прошле године

Италијански премијер Марио Монти изјавио је да се финансијска ситуација у тој земљи поправила у односу на прошлу годину и рекао да вјерује да ће Италија успјети да изађе из економске кризе. Монти је рекао да Италија сада има већи кредибилитет и утицај у Европи, прије свега захваљујући спроведеним реформама у пензионом систему и другим […]

понедељак, август 20, 2012 / 08:17

Италијански премијер Марио Монти изјавио је да се финансијска ситуација у тој земљи поправила у односу на прошлу годину и рекао да вјерује да ће Италија успјети да изађе из економске кризе.

Монти је рекао да Италија сада има већи кредибилитет и утицај у Европи, прије свега захваљујући спроведеним реформама у пензионом систему и другим секторима.

Премијер Монти, који је говорио на редовној годишњој католичкој конвенцији у Риминију, оцијенио је да је право „чудо” како су странке десничарског и љевичарског усмјерења успјеле да се сложе око кључних питања реформи.

Монти је казао да млади у Италији плаћају високу цијену велике незапослености, јер су се политичари годинама уназад устручавали да примјене оштре мјере и спроведу реформе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *