Монтенегринима се више не разговара са Приштином о граници

И поред морбидности да је једна српска држава признала војно отимање српске покрајине, Никола Гегај, високи функционер ДПС, изјављује да је „за Црну Гору питање демаркације Косова и Црне Горе завршено и нема разлога да се враћамо назад“.

четвртак, септембар 21, 2017 / 10:52

Он је, коментаришући изјаву косовског премијера Рамуша Харадинаја да ће „тренутна верзија споразума о демаркацији са Црном Гором пасти“, рекао да је дубоко увјерен „да ћемо и са Владом коју предводи Харадинај наставити одличну сарадњу коју двије владе у континутету имају“.

„Уосталом, и односи са државом Косовом су одлични и тако ће бити убудуће. Сви морамо ићи напријед а не у рикверц. По мени је то унутрашње питање Косова и није ствар због које односи могу бити поремећени. То није наш проблем, нити видимо то као препреку, јер ми смо тај процес завршили“, истакао је Гегај за Побједу.

Он је казао да су „прихваћене границе у бившој Југославији“, те да је „међународна заједница ту границу потврдила“.

„Потписали смо споразум са Косовом у Бечу и наш парламент га је ратификовао. САД и представници ЕУ такорећи свакодневно позивају политичке партије Косова да ратификују споразум упозоравајући да одгађање ратификације штети кредибилитету те државе на међународној сцени. Вјерујем да косовске институције имају демократског капацитета да донесу одлуке које ће само ојачати државу у свим пољима. Црна Гора је стрпљива и нема проблем да сачека прави тренутак“, истакао је Гегај.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *